Coaste cu Aripioare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 35 kg coaste de porc
  • taiate
  • Marinare (4-8h) :
  • 2 portocale
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taiati coastele in portii. Preparati marinata: folosind cele mai mici orificii ale razatoarei, radeti coaja de la o portocala, apoi puneti-o in sosiera. Stoarceti ambele portocale si adaugati sucul in sosiera, alaturi de miere, sucul de lamaie, sosul Worcestershire si sosul de soia.

Lasati sa se incalzeasca pana aproape de punctul de fierbere, la foc mediu. Amestecati ocazional si lasati sosul la foc aproximativ 10 min. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca bine.

Turnati marinata peste coaste, acoperiti si puneti la frigider cel putin 4 ore.
Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Reglati temperatura cuptorului la 200 grade c.

Scurgeti marinata de pe coaste si puneti-o deoparte pentru a o folosi la stropitul coastelor.. Puneti coastele direct pe polita si gatiti 10 minute. Reduceti temperatura la 180 grade c si lasati-le timp de inca 10-15 min.

Stropiti-le la fiecare 5 min cu marinata pastrata.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.