Clatite cu urda si marar

Portii
5
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru foile de clatite
  • • 3 oua
  • • 300 ml lapte
  • • 100 g faina
  • Pentru umplutura
  • • 250 g urda dulce
  • • 1 legatura de marar
  • • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Intr-un bol, punem faina cernuta, in mijloc, adaugam ouale si cu ajutorul unui tel, le omogenizam. Cand incepe sa se ingroase compozitia,adaugam treptat, laptele si putina sare. Omogenizam foarte bine. Aluatul se lasa la rece pentru cel putin 30 de minute.
Frecam urda cu mararul tocat si adaugam putina sare.
Incingem o tigaie cu coada si stergem/ungem cu o pensula de bucatarie inmuiata in ulei. Turnam cate un polonic (mai mic) din compozitie, iar cu o miscare de rotatie rapida, acoperim toata suprafata, formand un strat subtire. Clatitele trebuie prajite la foc mediu, cam 2 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Cand marginile s-au rumenit putin, intoarcem clatita.
Se procedeaza la fel cu toate clatitele. Din aceasta cantitate, obtineti 8-10 foi de clatita, depinzand de marimea tigaii pe care o folositi.
Umplem clatitele, intindem compozitia de urda pe toata suprafata clatitei, rulam si le punem intr-un vas de ceramica cu capac, pentru un sfert de ora. Suficient cat sa se incalzeasa clatitele si urda din interior. Se servesc caldute. Puteti sa adaugati smantana in momentul servirii.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.