Am ales ciuperci mai maricele cu o codita micuta, aproape a trebuit sa scobesc sa pot indeparta codita si sa curat ciupercile.
Am luat o ceapa foarte mare, am curatat si am tocat marunt, am pus in tigaia in care am topit uleiul de cocos.
Am prajit ceapa aia pana a devenit sticloasa, aproximativ 10 minute, am adaugat sare, piper, boia si coditele de la ciuperci, tocate si ele marunt. Cantitatea de codite tocate a fost tare mica, poate cat intra in causul palmii.
Am prajit in continuare pe foc pana s-au inmuiat si ciupercile, aprox, 3 miute, am pus usturoiul tocat si am inchis focul. Am verificat de sare si piper si am trecut la faza urmatoare, curatatul ciupercutelor.
Dupa ce am terminat cu indepartatul lamelelor si a cojilor, am spalat bine fiecare ciuperca in parte, am stropit cu lamaie si am inceput sa le umplu.
Le-am aranjat in tava, una langa alta, le-am stropit cu ulei si am acoperit cu folie, am dat la cuptor pentru o jumatate de ora. Se servesc ca atare, pe o frunza de salata verde sau pe o feluita de paine prajita si stropita cu mujdei de usturoi, dupa care se presara patrunjel proaspat si tocat deasupra (pentru decor).
Aperitiv de Post.
"Culori de toamna in bucate" Miroase bine a toamna, dar mai ales a mancaruri delicioase cu carne si legume, legume...
Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj