Chipsuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o lipie traditionala libaneza (eu folosesc o lipie graham Markouk)
  • ulei de masline
  • condimente (cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, sumak)

Mod de preparare

Daca sunteti “fani” chipsuri (oare cine nu este?) va propun o reteta foarte rapida si gustoasa si sanatoasa de chipsuri.

Avem nevoie de o lipie traditionala libaneza (eu folosesc o lipie graham Markouk), ulei de masline, condimente (cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, sumak)

Taiem lipia in triunghiuri sau o rupem in bucatele mici, stropim cu ulei, presaram condimente. Punem hartia de copt pe o tava de copt, adaugam bucatelele de lipie condimentate si coacem 10 minute sau pina bucatelele devin crocante.

Este o alternativa foarte buna la chipsurile clasice si la tortilla. De asemenea putem sa folosim aceste chipsuri in realizarea popularei salate libaneze Fattoush (salata din legume si paine)
Sosuri recomandate: topiti 100 grame branza gorgonzola cu 50 ml smantana pentru gatit si obtineti un sos delicios pentru aceste chipsuri.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Tare buna a iesit,am facut dupa reteta Cameliei!Multumesc http://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-legume-79744.html

Supa crema de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj