Chiftelute de Vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 vinete potrivite
  • -1 ou
  • -3 linguri parmezan ras (sau alt fel de brinza)
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit (eu am folosit ulei de porumb)

Mod de preparare

Se pune o foaie de aluminium deasupra tavii unde vom coace vinetele. Se inteapa vinetele cu furculita peste tot, se ung cu putin ulei, sare si se baga in cuptorul incalzit la 200*c (400*f) pentru 40-45 de minute. Se lasa la racit foarte bine dupa care se curata de coaja si se lasa la scurs pentru 30 de minute.

Se toaca cu tocatorul de lemn (eu le-am pisat cu furculita). Se adauga oul, sarea, piperul, parmezanul ras (eu am pus si 3 linguri de " goat mozzarella" -mozzarella facuta din lapte de capra 100%) si se amesteca cu furculita.

Se tavalesc prin pesmet si se da forma dorita. Se prajesc in ulei incins cam 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa la scurs pe foaie absorbanta de bucatarie.

Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa