Chec aperitiv

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 2 linguri smantana;
  • 3 linguri ulei;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 100 g faina;
  • 150 g cascaval;
  • 1/2 ardei rosu;
  • 10 masline fara samburi;
  • 75 g muschi afumat;
  • 75 g sunca presata;
  • 1 lingura boabe de porumb;
  • 1 lingura morcov dat prin razatoare;
  • rosii cherry pentru decor;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;

Mod de preparare

Pentru inceput, vom taia cubulete salamul, muschiul, sunca, ardeiul rosu, vom felia maslinele si vom da prin razatoare cascavalul.
Separat, intr-un castron, vom mixa bine cele 4 oua pana devin o compozitie spumoasa si vom turna uleiul si smantana mixand in continuare, dupa care vom adauga faina amestecata cu praful de copt.
La final, adaugam restul ingredientelor (ardei, salam, sunca, muschi, ardei, morcov, porumb, masline) si vom amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, se decoreaza cu masline si rosii cherry si se coace aproximativ 45 de minute. Cand este gata, se scoate pe un platou, se lasa sa se raceasca foarte bine, dupa care se taie si se serveste alaturi de o salata asortata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...