Cas Pane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400g cas de oaie
  • -6 oua
  • -4 linguri cu apa
  • -8 linguri cu faina
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Casul trebuie sa fie bine scurs si daca se poate, sa fie de oaie (mai gustos) Daca este de vaca, va fi mai estetic, dar mai sec.
Se taie bucati mai groase, de marime potrivita si se presara cu sare.

Se pregateste un aluat din oua, putina apa, 4 linguri de apa, putina sare si 8 linguri de faina. Am folosit tehnica de la pandispan: albuse spuma+ galbenuse amestecate cu apa, sare si faina adaugata usor. In uleiul incins se prajesc feliile de cas dupa ce au fost introduse in amestecul de ou, pana se rumenesc(3-4 min.)

Se scot intr-un vas, pe o hartie absorbanta.
Se pot servi ca antreu, calde, cu salata verde, ridichi, ceapa verde, dar si cu o salata de vara( rosii, castraveti, artdei, ceapa).

De data asta eu am servit-o ca fel doi, cu o garnitura de legume (amestec congelat "Du jardin")

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...