Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 1 litru
  • 2 rude de carnati de porc proaspeti
  • 1/2 kg de carne de porc-pulpa
  • strop de sare (doar daca este cazul)
  • untura de casa cat sa acopere bine de tot carnea si carnatii

Mod de preparare

Se pregateste carnea, se spala, se taie bucati ceva mai maricele. Intre timp intr-un vas mai adanc (eu am folosit unul cu margini mai scunde si nu e bine) se pune untura la topit. Se aseaza bucatile de carne in untura fierbinte si se lasa la foc mic sa se rumeneasca.

Daca este cazul se poate adauga putina sare. Se aduna cu o lingura, din cand in cand, spuma pe care o lasa carnea. Cand nu mai lasa spuma si dupa ce ati adunat-o pe toata, cand untura s-a mai limpezit putin se scoate carnea pe o farfurie si se introduc in untura, carnatii.

Se frig, intorcand din cand in cand pe ambele parti pana s-au prajit uniform. Ei vor lasa in untura o aroma de usturoi, sare si piper precum si putina culoare de la boia. Cand sant fripti destul se vor scoate si se vor aseza pe farfuria cu carne. Apoi se va reintroduce in untura bucatile de carne si sa va continua friptul. Cand sant gata (furculita intra in carne bine) se scot din untura.

Se ia un borcan mai mare (se poate pastra si in borcane mai mici) bine curatat si se aseaza in el carnea si carnatii taiati bucati mai mici.

Se pune deasupra borcanului o strecuratoare in care am pus un servetel absorbant (din cel de hartie care se foloseste la bucatarie) si se toarna uleiul prin sita. In felul asta vom avea o untura curata, fara resturile cazute si arsurile formate.

Daca ati scapat cumva prea multa sare sau daca untura e mai veche si aveti cumva impresia ca are ceva gust, e bine sa puneti in untura in timpul friptului, cateva jumatati de cartofi. Ei are darul de a absorbi eventualele gusturi neplacute precum si surplusul de sare.

Daca frigeti numai carne, untura va ramane alba, usor colorata spre maroniu, dar daca frigeti si carnati atunci untura isi va schimba

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Briose de post pentru Mos Craciun

pentru Mos Craciun

Briose de post pentru Mos Craciun
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.