Budinca Sarata de Orez cu Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr orez Carnaroli
  • 150 gr dovleac
  • 100 gr parmezan ras sau orice alt cascaval
  • 3 oua
  • sare
  • 1/4 lingurita de piper proaspat macinat
  • 150 ml lapte
  • 2 flori de dovleac pentru ornat
  • hirtie de copt

Mod de preparare

Puneti la fiert orezul impreuna cu dovleacul curatat de coaja si taiat bucati mici, in apa sarata cca 12 minute. Scurgeti si lasati sa se raceasca. Adaugati ouale batute cu laptele, cascavalul, sarea si piperul.

Intr-o tava de 26 cm daca vreti o budinca ca cea din poza sau intr-una de 24 cm daca doriti o budinca mai inalta asezati hirtia de copt umezita si apoi stoarsa foarte bine in pumn (se aseaza mai bine in tava).

Varsati compozitia si adaugati deasupra florile de dovleac curatate cu o cirpa umeda si fara pistil.

Introduceti in cuptorul gata incalzti la 180-190 °c si coaceti minim 35-40 minute apoi faceti proba cu scobitoarea (scoateti insa tava din cuptor ca sa faceti aceasta proba) si daca mai este nevoie mai lasati la copt.

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de miel cu cartofi

Ciorba de miel cu cartofi
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute