Bruschete cu mazare verde

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr mazare verde proaspata sau congelata (nu din borcan)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 5-6 frunze de menta
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Daca este mazare proaspata, are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba, iar daca e congelata poate dura mai putin.

Ceapa verde o taiem in bucati mai mici.

Cand mazarea este fiarta, scurgem de apa si, cu ajutorul unui blender, o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita, usturoiul, zeama de lamaie, frunzele de menta. uleiul de masline si condimentele.

Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute.

Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi, ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu spanac si gorgonzola

Sa va arat ce bunatate am mancat noi astazi! Niste paste grozave (asa au zis ai mei), cu un sos cremos de spanac si...

Paste cu spanac si gorgonzola
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure