Bruschete cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe rosii potrivite (eu am folosit 4 cepe mici)
  • 100 g branza topita
  • 200 g telemea
  • 100 ml smantana
  • 200 ml vin alb (am uitat sa postez vinul in fotografie)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • paine feliata
  • ulei (in functie de paine)

Mod de preparare

Cartofii se taie bucatele si se pun la fiert, pentru a face un piure.
Ceapa se taie julien si se pune intr-o cratita cu ciupercile taiate bucatele mici, dar nu neaparat uniforme deoarece o sa se mixeze. Peste ceapa si ciuperci se pune uleiul, vinul, sarea, piperul si se lasa pe foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand cartofii au fiert se mixeaza cu branza topita, pana devine un piure. Dupa ce s-au patruns bine ciupercile se strecoara si se adauga peste piure, mixandu-se in continuare.

Peste pasta rezultata se pune telemeaua data pe razatoare si smantana.

Dupa ce am adaugat ultimele ingrediente, se mai asezoneaza cu sare si piper daca este cazul.

Feliile de paine se aseaza intr-o tava se stropesc cu ulei si se da la cuptor pana se rumenesc, dupa care se intorc pe partea cealalta (bineinteles se stropesc iar cu ulei), pentru a se rumenii si pe aceasta parte.

Dupa ce am scos painea din cuptor se intinde compozitia obtinuta si se servesc calde, alaturi de cateva felii rosii.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa