Am pus intr-un vas laptele proaspat muls cam9 litri si am lasat sa se prinda. L-am acoperit cu un servetel iar cind s-a ales zerul de lapte am pus oala pe foc (la temperatura mica sa nuse arda pe fund si sa se afume laptele), am mai miscat din cind de oala (am scuturat) si cind a fost suficient de cald am luat de pe foc (eu iau temperatura laptelui punand mina pe paratii vasului in care se incalzeste, daca pot sa tin mana pe pereti atunci este ok, daca nu pot tine mana este prea fierbinte laptele si incazul asta brinza iese cam gumoasa si nu este buna)
Am strecurat printr-o sita (sa nu rideti, am cumparat o sita de strecutat vopseaua) si aia o pun pa un vas dupa ce marea parte a zerului s-a scurs si las acolo pina nu mai iese zer din brinza.
Despre smantana, am inceput sa adun cu lingura, usor, de pe suprafata laptelui, de trei ori, o data dimineata cind m-am trezit (laptele l-am pus la prins seara), apoi inca odata seara inainte de a merge la culcare si a treia oara in ziua urmatoare dimineata iar spre seara deja zerul s-a separat de branza.
Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar...
Desert Tort SacherAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.