Aperitive Croustades_ Cosulete cu Paste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cosulete :
  • felii de paine (7 la numar, dar in realitate depinde de marimea feliilor si cate vreti sa faceti)
  • 1 lingurite de unt
  • o forma de taiat biscuiti
  • tava de muffins
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr fileu de somon
  • 20 buc cosulete de paine (marime normala)
  • sare si piper alb
  • 6 linguri maioneza foarte tare
  • 2 lingurite de marar tocat fin
  • 20 buc marar proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se intinde cu sucitorul (eu am apasat doar cu degetele) feliile de paine si se decupeaza cate 3 (sau cate se pot) cercuri, flori sau ce forma doriti sa dati cosuletelor. Se aseaza fiecare felie rotunda, decupata, in formele tavii de muffins, se ung cu unt topit, se pune o alta tava de muffins deasupra si se coc la temperaura mare (400 f /200 c) pentru aproximativ 10 minute.

Eu am folosit forma de mini muffins si nu am pus o a doua tava deasupra... nu a fost cazul.

Cosuletele se pastreaza in cutii, cateva zile (pana la 2 saptamani chiar).

Pentru umplutura cosuletelor, se fierbe somonul in apa cu sare (se curata de piele inainte), in felul urmator.

Se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba in clocote se adauga pestele. Se lasa cateva secunde pana apa incepe sa fiarba din nou, se ia de pe foc si se lasa la racit complet. Se usuca pestele pe un servetel absorbant, se desface in bucati.

In fiecare cosulet se pune o lingurita de maioneza condimentata cu sare si piper si amestecata cu marar tocat, se infig bucatile de somon in maioneza.

Se garniseste cu marar proaspat.

Eu am folosit peste fiert, gata cumparat si in loc de mararul pentru garnisit am folosit frunze de usturoi proaspat si tocat... ma credeti sau nu, e un deliciu!
Un aperitiv super apreciat de toti musafirii, primul care a disparut de pe masa si pe care l-am mai repetat in saptamana care a trecut... de 3 ori... nu imi vine sa cred cat au putut manca ai mei. Se face foarte repede,

Se pot pregati din timp cosuletele. Painea de care avem nevoie trebuie sa fie una mai buretoasa si care nu se faramiteaza a doua zi sau a treia zi, una care daca apesi cu degetele pe ea sa ramana plata.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert trandafiri cu branza si stafide

Aluaturi de casa A facut Merisor niste branzoaice trandafir foarte frumoase si m-a gandit sa fac si eu. Problema mea a fost,...

Desert trandafiri cu branza si stafide
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.