Aperitiv de Craciun (ananas)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225 gr cream cheese
  • 3-4 linguri de smantana groasa
  • coaja de portocala (eu am folosit de lamaie)
  • 3 linguri de merisoare uscate
  • 2-3 linguri de nuci pisate (am pus pecan) sare si piper dupa gust
  • praf de piper cayenne
  • 75-100 bucati de nuci pecan (mie mi-au intrat doar 60)
  • Cantitatea nucilor depinde de marimea lor 2 buchetele de pin (optional)

Mod de preparare

Se ia branza care este la temperatura camerei si se amesteca cu smantana, bine de tot, cu un mixer. Se adauga toate celelalte componente apoi, se mai amesteca cu mixerul cateva secunde. Se scoate din vasul in care s-a facut amestecul, se aseaza pe o farfurie/platou pe care urmeaza sa servim aperitivul, modelam sub forma de lacrima, acoperim cu film alimentar si punem la frigider pana in ziua urmatoare.

Pregatim nucile pecan si le lasam deoparte pana cand le vom folosi. In ziua servirii aperitivului, cu circa 2 ore inainte de a veni musafirii se trece la decoratul aperitivului. Se scoate branza din frigider cam cu jumatate de ora inainte de a incepe decoratul si se lasa la temparatura camerei.

In felul asta nucile se vor lipi pe forma foarte usor. Se scoate filmul alimentar si se incepe fixarea nucilor incepand de la baza ananasului. Primul rand de nuci se pune una langa alta, apoi incepand cu al doilea strat ele vor fi una langa alta si foarte usor suprapuse peste randul de dedesubt.

Spre sfarsitul decorarii nucile se vor ridica tot mai mult. Voi nu trebuie sa faceti nimic, ele singure se vor ridica de la sine. La capatul de sus al ananasului se vor infige cele doua buchetele de pin, realizand astfel aspectul complet al ananasului.

Desigur ca la crema asta de branza se pot face orice fel de combinatii va plac, se poate amesteca branza cu ananas sau cu alte fructe, depinde de gustul dvs sau al musafirilor.

Va doesc pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa