Aperitiv cu Dovlecei II

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt baza:
  • 300 ml apa
  • 2 linguri de gris
  • 1 dovlecel taiat cuburi
  • 1/2 lingurita de ulei
  • mozzarella
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • Pt umplutura:
  • dovlecel
  • parmezan
  • marar
  • ardei gras rosu

Mod de preparare

Se taie cubulete dovlecelul, se pune in tigaie impreuna cu 1/2 lingurita de ulei si un praf de sare. Se inabuse in tigaie la foc mic de tot pina se inmoaie bine. Se scot din tigaie si se face un gris din apa + gris. Se fierbe 10 minute apoi se da la o parte de pe flacara si se adauga dovlecelul cuburi, mozzarella si parmezanul

Se unge o forma de tarta sau de muffins pe interior cu ulei sau apa rece se umple forma cu grisul amestecat. Se unge alta forma sau un pahar cu ulei sau apa rece pe exterior si se aseaza peste umplutura din prima forma. Se lasa la rece (in frigider).

Cind s-a racit se scot din forme, eu am intors cu fundul in sus si am scos mai intii forma de baza (care in momentul asta ajunge deasupra. Daca nu se dezlipeste imediat bateti usor cu coada unei linguri ca intr-o toba si se va dezlipi. Apoi o rasturnati pe farfurie si ridicati cu grija si forma care a fost deasupra (cea care forma gaura).

Separat cit au stat formele in frigider se taie felii subtiri un dovlecel, se prajesc feliile fara ulei pe tigaia de teflon sau pe gratar. Se intorc pe partea opusa si acum pe fiecare puneti un virf de lingurita de parmezan ras sau alt cascaval. Cind se inmoaie parmezanul sunt coapte si feliile.

Cu feliile astea se orneaza fiecare forma. Eu am pus si cite putin ardei gras rosu pentru decor alaturi de un mic fir de marar supravietuitor in balcon.


Se pot umple si cu:
- cuburi de piept de pui pane
- mici chiftelute
- cuburi de cascaval pane
- chiftelute de peste
- sau chiar fileuri de peste fiert sau creveti
- se poate servi si cu un sos de brinza si smintina (fondue / fonduta)
etc
nu mai am inspiratie acum ... dar precis imi mai vine mie ceva in minte: d


Sa nu o scoateti din forma decit inainte sa o serviti ca se pleosteste
Se pot incalzi la grill dar putin caci exista riscul sa se topeasca brinza. Din cauza asta (zic eu) mai bine mai reci si servite cu un sos cald sau cu umplutura calda.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj