Tocanita de Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g ciuperci champignon
  • -5 catei de usturoi
  • -1 ceapa
  • -10 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -400ml apa
  • -zeama de la jumatate de lamaie
  • -300ml lapte
  • -5 linguri sos tomat
  • -2 linguri faina
  • -2 foi de dafin
  • -1 lingurita boia
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel proaspat

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute. Eu am impartit catitate de ciuperci in 4, asa incat am folost 8 linguri de ulei. Trebuie avut grija ca sa se prajesca ciupercile cat de cat bine, la foc mare, amestecand continuu si sa nu fie inghesuite.

Asadar, am pus intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui si am pus 1 portie de ciuperci, din cele 4, mentionate mai sussi le-am lasat la prajit, la foc iute. Odata prajite ciupercile, am presarat sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie, peste ele. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte.

Separat, am taiat ceapa si usturoiul. Am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei, dupa care ceapa si usturoiul. Le-am lasat sa se pajeasca 2 minute, amestecand continuu, dupa care am adaugat ciupercile cu tot cu zeama lasata. Am mai adaugat apa si lingurita de boia si le-am lasat la fiert.

Pana ciupercile s-au fiert, am facut sosul, din faina, sos tomat si lapte pe care l-am amestecat bine si l-am lasat dupa aceea. Deoparte.

Odata, ce ciupercile erau moi, iar apa a scazut considerabil, am adaugat sosul de faina, mai sus mentionat.

Am amestecat bine si le-am mai lasat pe foc, max 5 minute, pana a fiert si faina. Inainte de a stinge focul, am presarat patrunjel proaspat.

Pofta buna!
Se poate servii cu mamaliga sau orez.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise

Sa profitam din plin de fructele proaspete si aromate de pe piata, sa pregatim deserturi delicioase si sa ne bucuram de ele

Prajitura cu caise
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj