Sos libanez I

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele:
  • -2-3 cesti cu iaurt natural,gros
  • -2 linguri amidon(faina)
  • -3-4 catei de usturoi,zdrobiti
  • -1 lingurita vegeta(sare)
  • -2 linguri marar verde,tocat marunt

Mod de preparare

Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze.
Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc.
Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat si vegeta.
Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma.
Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul.
Se ia de pe foc si dupa racorire,se tine la rece(cel mai bine la frigider),cel putin 30 min,.inainte de a fi servit,ca sa se patrunda aromele.


Sosul libanez,, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite.
Aveti o varianta pozata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.