Sos libanez I

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele:
  • -2-3 cesti cu iaurt natural,gros
  • -2 linguri amidon(faina)
  • -3-4 catei de usturoi,zdrobiti
  • -1 lingurita vegeta(sare)
  • -2 linguri marar verde,tocat marunt

Mod de preparare

Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze.
Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc.
Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat si vegeta.
Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma.
Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul.
Se ia de pe foc si dupa racorire,se tine la rece(cel mai bine la frigider),cel putin 30 min,.inainte de a fi servit,ca sa se patrunda aromele.


Sosul libanez,, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite.
Aveti o varianta pozata.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chec aperitiv cu pui si bacon

Chec aperitiv cu pui si bacon
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti