Sos de Visine

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4oo g visine (un borcan de 400) din compot
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina (amidon alimentar)
  • zahar dupa gust
  • un praf de sare

Mod de preparare

Visinele din compot se scurg, sucul lor nu se arunca, se pastreaza pentru ca il vom folosi in loc de apa.

Intr-o cratita se pune uleiul cu faina, se amesteca pe foc putin, apoi se adauga visinele. Se amesteca bine toate, apoi se adauga sucul de la visine si se lasa la fiert.

Daca mai este cazul (sosul este prea gros), se mai poate adauga putina apa. Se drege de zahar si sare. Se fierbe cinci minute, dupa care se serveste langa carne fiarta sau friptura cu o garnitura de cartofi pireu

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

"Reteta inspirata de toamna" Am modificat reteta Elei:...

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj