Pesto Sicilian

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400g rosii
  • -45 frunze busuioc
  • -1 catel usturoi
  • -10 migdale
  • -5 linguri cu varf de formaggio
  • -4 sau 5 linguri de ricotta proaspata
  • -100ml ulei de masline
  • -sare

Mod de preparare

Rosiile, se cantaresc, se spala si se taie in doua. Cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele si pulpa din interior.

Jumatatile de rosii curatate de seminte, se taie, iarasi in doua si se pun intr-un bol.

Separat, frunzele de busuioc se spala. Dupa care se sterg cu un servetel de bucatarie. Frunzele de busuioc spalate si uscate, se pun in bolul cu rosiile.

Peste ele se pun migalele, usturoiul ras, lingurile de formaggio si ricotta, sare si uleiul de masline.

Cu ajutorul blenderului, se mixeaza bine. Ca si rezultat, veti avea o pasta fina, delicioasa.

Pofta buna!
Sosul se poate tine 1 h, la frigider sau se poate amesteca imediat, cu paste. Daca vreti, cand amestecati sosul cu paste, mai adaugati formaggio.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu sos aioli in pergament

Un preparat extraordinar de gustos!

Somon cu sos aioli in pergament
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti