Pesto Sicilian

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400g rosii
  • -45 frunze busuioc
  • -1 catel usturoi
  • -10 migdale
  • -5 linguri cu varf de formaggio
  • -4 sau 5 linguri de ricotta proaspata
  • -100ml ulei de masline
  • -sare

Mod de preparare

Rosiile, se cantaresc, se spala si se taie in doua. Cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele si pulpa din interior.

Jumatatile de rosii curatate de seminte, se taie, iarasi in doua si se pun intr-un bol.

Separat, frunzele de busuioc se spala. Dupa care se sterg cu un servetel de bucatarie. Frunzele de busuioc spalate si uscate, se pun in bolul cu rosiile.

Peste ele se pun migalele, usturoiul ras, lingurile de formaggio si ricotta, sare si uleiul de masline.

Cu ajutorul blenderului, se mixeaza bine. Ca si rezultat, veti avea o pasta fina, delicioasa.

Pofta buna!
Sosul se poate tine 1 h, la frigider sau se poate amesteca imediat, cu paste. Daca vreti, cand amestecati sosul cu paste, mai adaugati formaggio.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.