Maioneza de Soia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana faina de soia
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • sare
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca faina cu apa si se fierbe 4 minute pe foc mare, amestecand continuu. Eu am fiert putin mai mult, pana s-a ingrosat ca o mamaliga. Apoi se pune in mixer si se adauga uleiul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot, iar la urma sarea si zeama de lamaie, dupa gust.

Ca si consistenta iese la fel ca si maioneza cu ou. Eu voi folosi aceasta maioneza la salata de boef.

Se pot adauga 2-4 catei de usturoi pisati sau ceapa taiata marunt si se poate servi ca si aperitiv.

Reteta este din cartea `Retete vegetariene` de Cornelia Dragachis.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.