Ketchup din Sfecla Rosie (Vegan si Gluten Free)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii gata coapte / fierte si curatate (cca 200 gr in total)
  • 1/2 ceapa mixata/rasa/tocata (eu nu am pus)
  • 1-2 catei de usturoi (eu nu am pus)
  • 1 lingurita de otet de mere
  • maxim 1 lingurita rasa de zahar sau miere
  • putin cimbrisor (timo) uscat
  • 1/4 de lingurita de scortisoara macinata
  • tabasco (e in reteta originala eu am pus o lingurita cu mustar iute)
  • sare

Mod de preparare

Am mixat in blender, mixer vertical sau ras pe razatoarea fina sfecla impreuna cu ceapa si usturoiul (daca alegeti sa puneti ceapa si usturoi, eu nu am pus) si am adagat restul ingredientelor. Le-am mai mixat o tura, eu am folosit mixerul vertical, si am lasat la rece.
Si reteta asta ca si cea de chiftelute din linte si cus cus este tot una publicata de Marco Bianchi. Eu am facut micile mele modificari.

eu am servit acest sos cu Chiftele din linte si cous cous si Maioneza din avocado.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...