Garam Masala

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 linguri seminte de coriandru
  • -1 lingura seminte de chimion
  • -seminte de la 10 pastai de cardamom negru
  • -2 lingurite seminte de mustar alb
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 lingurite seminte de schinduf
  • -2 lingurite boabe de piper negru
  • -1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
  • -7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea, separat sau impreuna, condimentele enumerate. Amestecati continuu, fie cu o lingura de lemn, fie rotind tigaia, astfel ca semintele sa fie cat mai uniform repartizate pe fundul tigai, intr-un singur strat si nu ingramadite sau suprapuse. Prajirea ar trebui sa dureze circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca.

Lasati la racit. Zdrobiti-le cat mai bine, fie intr-un mojar, fie folosind rasnita electrica, pana devin pudra. Pastrati amestecul intr-un recipient de sticla, de culoare inchisa, ermetic acoperit cu un capac, la rece (cel mai bine in frigider), dar nu mai mult de 1-3 luni.

`Masala` inseamna amestec de condimente obtinute din ingrediente uscate si macinate.
`Garam Masala` este o combinatie de ingrediente, folosita cu precadere in bucataria Indiana.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.