Se spala ficateii si se lasa in lapte cel putin 30 minute.. Intre timp se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, dar nu foarte ... Puneti intr-o cratita, untul la topit cu lingura de ulei, adaugati ficatetii dupa ce i-ati scurs de lapte, unul cate unul si lasati-i la foc mic cca 2-3 minute pe fiecare parte ptr a se rumeni putin.
Atentie!.. Intoarceti ficateii cu o furculita rand pe rand ptr a nu-i sfarama, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca cc 3 minute. Daca vi se pare ca vi se lipeste scuturati cratita si nu mestecati ptr a evita sa se sfarame ficateii.
Intr-o cana puneti: o foaie de dafin, o jum de lungurita de boia iute, o jum de lingurita de piper macinat, putin cimbru si o lingurita de vegeta (eu folosesc secretu gustului), mestecati ptr a se combina aromele si punetile in cratita.
Compozitia folosita trebuie sa acopere putin ficateii si se lasa la foc mic cca 20 minute, de cand incepe sa fiarba.. Scuturati cratita din cand in cand si evitati sa mestecati in ea ... Pofta buna!...
Se serveste cu mamaliguta calda!
Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti