Somon Invelit in Prosciutto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi mici
  • 2 fire de marar, tocate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 bucati de somon file
  • 4 felii de prosciutto sau pancetta
  • 1 cub de unt (30-40 g)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii partial (pe 3 sferturi, ar trebui sa fie usor nefacuti). Scurgeti-i si puneti-i intr-un vas pentru cuptor.

Separat amestecati untul topit cu zeama de lamaie, mararul si sare si piper dupa gust. Ungeti cartofii cu acest suc. Dati la cuptor pentru 5 minute, la 180 de grade. (se rumenesc un pic).

Intre timp, pregatiti somonul. Condimentati-l cu sare si piper si infasurati-l in feliile de prosciutto.

Puneti-l deasupra cartofilor si dati inapoi la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand pestele e facut si prosciutto capata o culoare aurie.

Daca nu va place mararul, il puteti inlocui cu busuioc sau tarhon.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.