Somon Invelit in Prosciutto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi mici
  • 2 fire de marar, tocate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 bucati de somon file
  • 4 felii de prosciutto sau pancetta
  • 1 cub de unt (30-40 g)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii partial (pe 3 sferturi, ar trebui sa fie usor nefacuti). Scurgeti-i si puneti-i intr-un vas pentru cuptor.

Separat amestecati untul topit cu zeama de lamaie, mararul si sare si piper dupa gust. Ungeti cartofii cu acest suc. Dati la cuptor pentru 5 minute, la 180 de grade. (se rumenesc un pic).

Intre timp, pregatiti somonul. Condimentati-l cu sare si piper si infasurati-l in feliile de prosciutto.

Puneti-l deasupra cartofilor si dati inapoi la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand pestele e facut si prosciutto capata o culoare aurie.

Daca nu va place mararul, il puteti inlocui cu busuioc sau tarhon.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba greceasca de miel

Si daca tot nu plec nicaieri, macar cu gandul  sa  fiu in concediu... Asa ca am inceput concediu cu o ciorba...

Ciorba greceasca de miel
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti