Somon Invelit in Prosciutto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi mici
  • 2 fire de marar, tocate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 bucati de somon file
  • 4 felii de prosciutto sau pancetta
  • 1 cub de unt (30-40 g)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii partial (pe 3 sferturi, ar trebui sa fie usor nefacuti). Scurgeti-i si puneti-i intr-un vas pentru cuptor.

Separat amestecati untul topit cu zeama de lamaie, mararul si sare si piper dupa gust. Ungeti cartofii cu acest suc. Dati la cuptor pentru 5 minute, la 180 de grade. (se rumenesc un pic).

Intre timp, pregatiti somonul. Condimentati-l cu sare si piper si infasurati-l in feliile de prosciutto.

Puneti-l deasupra cartofilor si dati inapoi la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand pestele e facut si prosciutto capata o culoare aurie.

Daca nu va place mararul, il puteti inlocui cu busuioc sau tarhon.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)