Somon in Aluat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un file de somon cam 500g
  • sparanghel proaspat sau conservat 300g
  • 1 aluat foetaj
  • 1 lingura de lapte si 1 lingurita de ulei pentru uns
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 30g de unt
  • 1-2 lingurite de amidon de cartof sau porumb

Mod de preparare

Somonul se spala si se aseaza pe foaia de aluat, se asezoneaza, se aseaza deasupra sparanghelul (daca este proaspat trebuie fiert in prealabil, daca este conservat clatim cu apa si este bun de utilizat)

Inchidem aluatul, ungem cu putina compozitie lapte ulei si presam bordurile. Ungem toata placintica si o dam la cuptor la 200 grade C cam 30 de minute.

Intre timp pregatin sosul, topim untul, asezonam, adaugam amidonul si stingem cu vinul alb, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Servim sosul caldut si somonul fierbinte. Pofta buna!
Nota: Puteti folosi alte legume ca: spanac (amestecat cu ou), dovlecei, in loc de sparanghel.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj