Somon cu garnitura de flori de dovlecel umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • flori de dovlecel 12 buc
  • mozzarella,
  • 4 hamsii
  • 2 felii de somon
  • praf de usturoi
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se spala florile(atentie sunt foarte delicate) se inlatura pistilul si petalele mici verzi de langa codita.Se umple cu un cubulet de mozzarella, 1 sfert de hamsie si se invirt usor virfurile pentru a inchide; se aseaza pe o tava cu hartie oleata. La cuptor 20-25'.

Intre timp se prepara un condiment din sosul de soia (atentie e foarte sarat), ulei, praful de usturoi si semintele de susan.

Se lasa pestele cateva minute in acest condiment intorcandu-l pe ambele parti. Pregatim tot o tava cu hirtie oleata asezam pestele (incercand sa "lipim" bine susanul) si de da la cuptor 15-20' intorcandu-l dupa 10'
Dupa fantazia fiecaruia

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...