Salata de Cartofi cu Ton

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -8 cartofi
  • -3 rosii
  • -3 cepe albe
  • -250g ton in ulei
  • -200g paste scurte
  • -400ml maioneza
  • -150g masline negre, fara samburi
  • -sare

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja, iar pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce s-au fiert atat cartofii cat si pastele, se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Cand incepeti sa amestecati produsele, alegeti un bol mai mare, asa incat sa puteti amesteca bine, la sfarsit, pt ca eu, am ales unul mai mic, iar spre sfarsitul operatiunilor, am pus totul in alt bol.

Peste cartofii, se pun pastele, reci si se amesteca bine. Dupa se pune tonul cu tot cu ulei.
Separat, ceapa se taie solzisori si se freaca in maini cu putin sare. Mai apoi se pune peste cartofi si restul. Se spala, se taie cuburi si se pun peste cartofi si rosiile.

Maslinele se scurg de zeama si se amesteca cu restul ingredientelor de mai sus. La sfarsit, se pun maioneza si sare si se amesteca bine.

Se lasa cel putin 15 minute, deoparte, asa incat, gusturile sa se imbine.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

"retete festive de iarna"

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj