Salata de Cartofi cu Ton

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -8 cartofi
  • -3 rosii
  • -3 cepe albe
  • -250g ton in ulei
  • -200g paste scurte
  • -400ml maioneza
  • -150g masline negre, fara samburi
  • -sare

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja, iar pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce s-au fiert atat cartofii cat si pastele, se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Cand incepeti sa amestecati produsele, alegeti un bol mai mare, asa incat sa puteti amesteca bine, la sfarsit, pt ca eu, am ales unul mai mic, iar spre sfarsitul operatiunilor, am pus totul in alt bol.

Peste cartofii, se pun pastele, reci si se amesteca bine. Dupa se pune tonul cu tot cu ulei.
Separat, ceapa se taie solzisori si se freaca in maini cu putin sare. Mai apoi se pune peste cartofi si restul. Se spala, se taie cuburi si se pun peste cartofi si rosiile.

Maslinele se scurg de zeama si se amesteca cu restul ingredientelor de mai sus. La sfarsit, se pun maioneza si sare si se amesteca bine.

Se lasa cel putin 15 minute, deoparte, asa incat, gusturile sa se imbine.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.