Icre

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr icre curatate de pielita
  • sare
  • cca 400 ml ulei
  • 1 buc ceapa mica
  • 250 ml apa
  • gris
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Punem la fiert cca. 300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga).
Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta.

Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit .

Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca bine
Se serveste cu paine prajita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj