Zacusca de Vara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 3 cepe mari
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si 6 de apa si adugam ceapa tocata marunt. Calim ceapa aproximativ un sfert de ora. Intre timp decojim rosiile (le tinem cateva secunde in apa care clocoteste pentru a le putea indeparta pielita imediat) si le taiem cubulete. Adaugam rosiile in tigaie si le lasam la foc mic sa se "topeasca".
Cand compozitia a devenit aproape omogena (dureaza cca 30-40 min) adaugam cele doua oua amestecand continuu pana la intarirea acestora.
Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la racit. Se serveste ca aperitiv cald sau rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

O mancarica rapida si foarte gustoasa

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj