Zacusca de rosii cu saratele pizza si ceapa caramelizata

Portii
3
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru zacusca de roșii:
  • 1 kg și jumătate de roșii
  • 1 măr
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 1 rădăcină mică ghimbir
  • 1 linguriță de seminte fenicul
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • sare după gust
  • 60 de grame zahăr tos plus extra
  • 125 de ml oțet din vin roșu
  • 1 ceapă roșie medie
  • pudră de curry
  • Pentru saratele:
  • 180 de grame făină albă
  • 100 de grame crema de branza Almette
  • 50 de grame margarină Rama
  • 60 de grame ketchup
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Sare aromata
  • Ulei de măsline
  • Oregano uscat
  • Semințe de in

Mod de preparare

Această mâncare savuroasă poate fi considerata cu siguranță un răsfăț matinal sau o gustare binevenită la orice oră a zilei!
Începem cu zacusca.
Decojim roșiile oparindu-le cateva secunde în apă clocotita, le tocam cubulete, la fel și ardeiul iute curățat de seminte si mărul decojit, cotorul îndepărtat.
Cateii de usturoi îi pisam, ghimbirul îl razuim.
Ingredientele indicate , mai puțin zahărul și oțetul, le amestecăm, le așezăm într-un recipient potrivit, le fierbem 20 de minute, apoi adăugăm zahărul și oțetul, le mai fierbem cca. 35-40 de minute amestecând des, până obținem o compoziție asemanatoare zacuscai pe care o asezonam după gust.
Ceapa o feliem julien, o prajim cca. 15 minute în ulei încins, o pudram la final cu puțină sare, zahăr, curry.
O servim cu zacusca de roșii, ca topping.

Pentru saratele, amestecăm făina cu praful de copt, apoi cu restul ingredientelor, frământăm un aluat neted și omogen, îl întindem într-o foaie din care decupam patrate mai mari, le ungem cu ulei de măsline, presaram pe fiecare sare aromata, oregano uscat și semințe de in.
Le coacem cca. 15 minute la 180 de grade Celsius.
Le lăsăm să se răcească și le servim cu multă poftă și plăcere cu zacusca și ceapa caramelizata!
E o adevărată încântare a simțurilor!😉

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu cartofi

Omleta cu cartofi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj