Vinete grecesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg de rosii
  • 3 vinete
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 lingurite faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 catei de usturoi(se poate pune si mai mult)
  • patrunjel taiat marunt, sare ,piper

Mod de preparare

Taiem vinetele bucati potrivite(fiecare le taie cum doreste..mai mari sau mai mici) le oparim in apa clocotita cu sare,cateva minute.

Le scurgem bine apoi le trecem prin faina si le prajim putin in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta , pentru a elimina surplusul de ulei de la prajit.

Oparim rosiile le decojim si el taiem bucatele. Calim usturoiul intr-o lingura de ulei (apoi il aruncam,eu asa am facut ) adaugam rosiile, zaharul si patrunjelul, porivim de sare si piper, si lasam pe foc 4-5 min.

Asezam vinetele intr-un vas (care merge la cuptor), turnam sosul , si le dam la cuptor pentru 25-30min.
Sunt bune atat calde cat si reci.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...