Vinete cu Branza Rasa la Cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 200 gr mozzarela
  • 100 gr parmigiano ras
  • basilico
  • ulei de masline
  • sare
  • un pic de patrunjel
  • rosii sau suc de rosi

Mod de preparare

Taiati vinetele felii lungi pe care le spalati si apoi le dati la sare intr-un vas, pe care-l lasati inclinat ca sa se scurga zeama de la vinete.

Dupa se coc intr-o tava antiaderente sau pe piastra(se pot praji in ulei cui ii place, eu prefer mai mult coapte in tava fara ulei. Dupa se face ca la musaca.

Eu am facut un suc de rosii din rosii proaspete cu un pic de basilico, sare, ulei de masline si fiert un pic, uleiul de masline l-am pus la urma ca sa-i simta gustul.

Am pus in tigaie un strat de vinete coapte cu sucul gata facut, parmigiano, basilico si mozzarela un pic de ulei de masline si am facut cam 3 straturi la fel, iar deasupra la urma patrunjel.

Pofta buna!


Se serveste cu branza rasa. Se dau la cuptor cam 30 minute la 200 grade.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura