Incingeti bine cuptorul.
Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-o oala. Cand apa clocoteste, adaugati varza de Bruxelles congelata; acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc 3 min.
Scurgeti si stropiti imediat varzutele cu zeama de lamaie ca sa-si pastreze frumos culoarea; lasati sa se scurga bine. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.
Separat, intr-un vas, amestecati uleiul, catelul de usturoi (tocat marunt sau pisat), piperul (proaspat macinat) si cimbru (dupa gust). Adaugati sucul de lamaie, zaharul brun si omogenizati.
Puneti varza si arahidele peste sos. Amestecati bine, in asa fel incat sosul sa unga bine, de jur- imprejur, verzele si arahidele.
Aranjati compozitia intr-un vas termorezistent, in strat cat mai uniform.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce varza si arahidele capata o usoara tenta aramie.
Serviti imediat, simpla, ca o mancare in sine.
Vegetarienii vor aprecia acesta reteta. Se poate adauga alaturi de o portie de varza de Bruxelles cu arahide si o felie de tofu, usor rumenita pe gratar.
Cand nu sunteti in post, poate constitui o garnitura alaturi de peste sau pui.
Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand...
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolataEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj