Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru mamaligă:
  • 400 g mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 lingurită sare
  • pentru tocaniță:
  • 500 g ciuperci champignion
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cătei usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Pui apa la fiert cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când.
Ungi cu ulei o forma de tartă, apoi pui mămăliga și tapetezi peretii formei, in așa fel incât să semene cu o tartă. Lași să se răcească și intre timp prepari umplutura. Decojești rosiile și le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). Ciupercile le cureți și le speli, apoi le tai felii. Călești ciupercile până se evaporă apa din ele, apoi adaugi ceapa și usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul și sare după gust. Lași să fiarbă până când se ingroașă sosul. Scoți crusta de mămăligă din forma de tartă și o asezi pe un platou, apoi pui tocănița de ciuperci in crusta de mămăligă și ornezi cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...