Tocanita de Ciuperci cu Smantana (Ciulama)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -15-2 kg ciuperci champignon, proaspete
  • -2 cepe tocate
  • -250-300 ml smantana
  • -sare (vegeta), piper
  • -patrunjel tocat
  • -2-4 linguri faina (eu pun amidon)
  • -3-4 catei usturoi zdrobiti (optional)
  • -2-3 linguri ulei (1-2 linguri unt)

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se separa palariile, se toaca marunt piciorusele si se feliaza palariile.

Se caleste ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.
Se adauga piciorusele, se calesc pana aproape sunt facute, atunci punem palariile feliate si mai calim putin.

Se adauga apa doar cat sa acopere ciupercile si fierbem inabusit, la foc mic.

Intre timp dizolvam amidonul in smantana.
Cand ciupercile sunt facute, condimentam cu sare(vegeta), piper, turnam smantana cu amidon si amestecam pana se ingroasa, la foc mic, fara sa fierbem in clocot, altfel smantana se desface(devine ca laptele, lichid)

Adaugam imediat usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat, omogenizam si luam de pe foc.

Acoperim si lasam 5 min sa se patrunda aromele, apoi putem servi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj