Tocanita de Ciuperci cu Smantana (Ciulama)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -15-2 kg ciuperci champignon, proaspete
  • -2 cepe tocate
  • -250-300 ml smantana
  • -sare (vegeta), piper
  • -patrunjel tocat
  • -2-4 linguri faina (eu pun amidon)
  • -3-4 catei usturoi zdrobiti (optional)
  • -2-3 linguri ulei (1-2 linguri unt)

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se separa palariile, se toaca marunt piciorusele si se feliaza palariile.

Se caleste ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.
Se adauga piciorusele, se calesc pana aproape sunt facute, atunci punem palariile feliate si mai calim putin.

Se adauga apa doar cat sa acopere ciupercile si fierbem inabusit, la foc mic.

Intre timp dizolvam amidonul in smantana.
Cand ciupercile sunt facute, condimentam cu sare(vegeta), piper, turnam smantana cu amidon si amestecam pana se ingroasa, la foc mic, fara sa fierbem in clocot, altfel smantana se desface(devine ca laptele, lichid)

Adaugam imediat usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat, omogenizam si luam de pe foc.

Acoperim si lasam 5 min sa se patrunda aromele, apoi putem servi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.