Tocana de toamna

Portii
1
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • o jumătate de kilogram de ceapă roşie
  • • o jumătate de kilogram de ceapă albă
  • • o vânătă mare
  • • 10 păstăi de fasole verde
  • • şase roşii mari, coapte, zemoase
  • • doi ardei graşi, galbeni
  • • patru gogoşari roşii
  • • un ardei iute, mic
  • • patru linguri de ulei de măsline
  • • o jumătate de linguriţă de piper alb
  • • o lingură de sare

Mod de preparare

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi fideluţă ceapa, ardeii graşi, gogoşarii şi ardeiul iute.
Spălaţi vânăta, roşiile şi fasolea. Curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe vânăta; decojiţi roşiile şi le tăiaţi şi pe ele cubuleţe. Fasolea o tăiaţi în bucăţele de 1-2 cm. Dacă fasolea are boabe crude, mari, puteţi să le scoateţi şi să le folosiţi aşa.
Puneţi uleiul în cratiţă. Când este încins, adăugaţi ceapa, o căliţi două minute, apoi, adăugaţi ardeii şi gogoşarii şi mai căliţi două minute toate legumele.
Adăugaţi cubuleţele de roşii, vânăta şi fasolea şi amestecaţi toate ingredientele împreună cu sarea şi piperul alb.
Luaţi cratiţa de pe foc şi o puneţi la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute sau până când sunt procesate toate legumele. Acestea o să fiarbă în sucul de roşii care abundă în cratiţă. Când partea lichidă a sucului de roşii s-a evaporat, tocana este gata.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot

O nouă rețetă din seria, nimic nu se pierde, totul se refolosește!   Dacă vă rămân bucăți de pastramă...

Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj