Se alege o capatana de varza care e mai indesata sa o putem razui pe razatoarea mare. Se razuieste varza intr-un vas si se pune pe ea un pic de sare, il amestecam bine si il lasam sa stea aproximativ 5 minute. Dupa acest timp, il stoarcem bine de zeama. Se pune intr-un vas la incins cele 150 ml ulei si punem varza stoarsa la calit. Se adauga sare dupa gust si piper macinat. Se caleste pana varza se inmoaie bine. Se amesteca incontinu.
In alt vas punem sa fiarba apa cu sare si cand clocoteste punem il el taieteii pentru 5 minute sa fiarba, apoi oprim focul si ii mai lasam cca 3 minute in oala acoperiti. Se strecoara, se spala sub un jet de apa, se amesteca cu varza calita. Separat cine doreste poate sa taie niste slanina afumata cubulete si sa le prajeasca si apoi se pot pune deasupra taieteilor cu varza.
Daca nu adaugam slanina prajita, obtinem un excelent meniu de post.
p. s.
Ca niciodata al meu sot a mancat taietei cu varza inca portie dubla
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.