Supa de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • o capatana de usturoi
  • o mana de ciuperci (optional)
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri cu vegeta (neaparat preparata in casa)
  • o lingura cu amidon
  • doua linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • busuioc proaspat
  • bruschette pentru servit
  • Pentru bruschette ne sunt necesare:
  • 2 ciuperci potrivite
  • 4 painici mici (de casa)
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru a pregati supa procedam astfel:

Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.

Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.

Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.

Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.

Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.

Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.
La fel procedam si cu ciupercile.

Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.

Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.

Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!
Mi se intampla sa gatesc aproape zilnic, nu unul ci mai multe feluri de mancare. Cat mai variat si mai pe gustul celor mici :) Usturoiul este foarte apreciat in casa noastra, iar o idee exprimata intr-o doara de catre Bbk - de a manca ciorba cu usturoi - , mi-a dat de lucru. Ceea ce e bine, presupune diversitate.

Ingredientele sunt putine, se prepara foarte repede si se termina la fel de repede! Va recomand sa o incercati, sa o adaptati in functie de anotimp, de gusturi, de voi!

Reteta aceasta i-a amintit mamei mele de copilarie, de cum o pregatea bunica in serile reci de iarna.

Vremea rece de afara s-a imbinat perfect cu aroma fina de usturoi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj