Supa de Linte cu Curry

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 de grame de linte
  • 2 cepe marisoare
  • 1 catel de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • O bucatica de cibru
  • 1 cana de vin alb
  • 1 1/2 lingura de curry
  • Daca nu o faceti pentru post puteti adauga costita sau ciolan afumat

Mod de preparare

Se taie ceapa in 4, usturoiul, morcovul in bucati mari se calesc in ulei. Se adauga vinul, curry si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba pana cand lintele sunt moi. Se mixeaza totul, se pune bucatica de cimbru, se sareaza, se pipereaza, se acopere 5 minute ca sa prinda toate aromele.

Se serveste cu paine prajita si cu un pahar de vin alb.
In cazul in care se face cu carne, se prajeste costita sau ciolanul si se aseaza in mijlocul farfuriei peste supa. In aceasta situatie se serveste cu un vin rosu.
Pofta buna

Atentie: Depinde de soiul de curry pe care il folositi. Mancarea poate fi picanta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu dovlecei

Cum la vremea asta am mereu un dovlecel in frigider, am incercat ceva nou pentru o masa rapida de pranz. Paste cu dovlecei...

Spaghete cu dovlecei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj