Supa Crema de Sparanghel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 500 gr sparanghel
  • 1 l apa
  • 1 cartof
  • 1/2 ceapa
  • 100 gr smantana dulce
  • 100 gr smantana fermentata
  • ulei de morcov
  • sare
  • chives

Mod de preparare

Rupe fiecare fir de sparanghel din punctul unde iti spune: indoind firul cu cele doua maini, el se va rupe exact in locul de unde tulpina devine atoasa. Pastreaza pentru alte preparate partea tandra si pune coditele intr-o olicica cu apa fiarta si sare.

Adauga cartofii cubulete, ceapa tocata si fierbe pana coditele de sparanghel sunt moi.

Transfera totul in blender si fa-le pasta. Repune pe foc impreuna cu smantana dulce, mai da un clocot si serveste cu o lingura de smantana acrisoara, un firicel de ulei de morcov si chives. Supa trebuie sa aiba un aspect catifelat si o sa fie groasa ca o smantana de calitate.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.