Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 fire de sparanghel
  • 16 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline pentru uns
  • 1 fir ceapa verde
  • 1/4 lingurita de rosmarin (sau busuioc) uscat
  • 4 linguri de branza de vaci proaspata
  • 4-6 linguri de lapte batut (se poate si lapte normal) sare (nu e greseala, inca odata)

Mod de preparare

Se alege sparanghelul, sa fie frumos, sanatos, crud nu din cel lemnos, sa fie de aceasi grosime si marime. Daca totusi avem nesansa sa avem sparanghel mai lemnos, partea aceia se rupe si cu ajutorul curatatorului de cartofi/legume, luam ochiurile lemnoase de pe sparanghel.

Punem pe un platou, unul langa altul si cu o pensula inmuiata in ulei de masline ungem pe toate partile firele de sparanghel. Le dam cu sare si le punem deoparte. Apoi luam foile de placinta si una cate una, ungem cu ulei de masline pe jumatate, indoim in doua, apoi iar ungem cu ulei o jumatate din foaia obtinuta dupa prima indoire. Obtinem astfel un patrat (aproximativ).

Ungem la suprafata si asezam pe el un fir de sparanghel uns si sarat, in asa fel incat partea cu floarea sa ramana in afara aluatului, rulam foaia de placinta avand grija ca in partea de jos (cea dinspre noi, sa facem o mica bordura ca sa nu iasa sparanghelul afara.

Asezam pe tava si dupa ce am terminat de infasurat toate firele de sparanghel, ungem cu putina apa.
Punem tava in cuptorul incalzit la 375 f (190C) si coacem pentru aproximativ 12-15 minute sau pana foietajul prinde o culoare aurie. Scoatem si aranjam pe un platou.

In timp ce sparanghelul se coace, pregatim sosul de branza in felul urmator.
Laptele batut, branza de vaci, ceapa tocata foarte fin, rosmarinul (busuiocul) uscat si sarea pusa dupa gust, se aseaza intr-un vas si se amesteca bine intre ele. Daca doriti ca sosul sa fe mai lichid se poate pune mai mult lapte batul.

Se serveste sparanghelul cu sos deasupra sau se portioneaza in vase micute, individuale si se aseaza pe aceasi farfurie cu sparanghelul.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...