Spanac la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana
  • 50 g pesmet
  • ulei
  • 3-4 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se opareste. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa pe foc aprox. 20 minute. Cand este gata se strecoara.

Separat, intr-o craticioara, se pune putin ulei sau unt, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la foc mic cam un minut, doua. Se da vasul deoparte, se pune spanacul si se amesteca bine. Deasupra se toarna smantana, apoi se adauga pesmetul rumenit in prealabil in putin ulei timp de 1-2 minute.

Se da la cuptor si se lasa aprox. 15 minute la foc potrivit.
Se serveste fierbinte ca atare sau ca si garnitura la oua ochiuri, la chiftele sau la friptura.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si...

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura