Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g kaiser / bacon, taiat fasii de aproximativ 1 cm latime
  • -ulei
  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura unt
  • -cca 500 ml lapte
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -nucsoara pudra, dupa gust
  • -400 g spanac proaspat / congelat
  • -200 ml sos gros de rosii (piure / pasta)
  • -250 - 350 g cascaval ras

Mod de preparare

Rumeniti fasiile de kaizer / bacon intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa tocata si continuati calirea pana ce aceasta devine transparenta.
La sfarsit, puneti usturoiul si dupa 1 minut, dati deoparte.
Pregatiti un sos bechamel: caliti faina in untul incins, diluati cu lapte si lasati pe foc mic pana se ingroasa la consistenta unei smantani mai groase, amestecand mereu.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Lasati in asteptare.

Daca folositi spanac proaspat:
-infuzati-l cateva minute in apa sarata clocotita (cat sa se inmoaie putin), scurgeti si clatiti-l imediat cu apa rece (isi pastreaza mai bine culoarea).
Scurgeti bine din nou, apoi tocati-l marunt.
Daca folositi spanac congelat:
-lasati-l intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga.

Intindeti pe toata suprafata unui vas termorezistent un strat de piure / pasta de rosii peste care puneti uniform, tot in strat, spanacul tocat (acoperiti bine toata tava).
Repartizati uniform compozitia cu kaizer / bacon si presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Turnati deasupra sosul bechamel, nivelati si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si se rumeneste frumos.

Serviti imediat ca garnitura sau fel principal.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti