Stim cu totii ca indienii sunt, in marea lor majoritate, vegetarieni. Iar noi avem postul nostru. Asa ca, pornind de la cele doua enunturi am elaborat o reteta cu baze indiene dar care poate fi aplicata cu mult succes in postul nostru.
Seitanul, preparat conform retetei de seitan, se feliaza si se presara cu Garam Masala pe ambele parti. Intr-o tigaie antiaderenta se pune o lingura de ulei de susan si se prajesc usor feliile de carne vegetala. Cand sunt gata se scot si se rezerva.
Adaugati in aceeasi tigaie daca este mai inalta-tip wok- inca o lingura si jumatate de ulei de susan si caliti ceapa, pana cand aceasta devine sticloasa. Daca optati pt ananas si mango proaspat, puteti sa le caliti impreuna cu ceapa, punand in acest caz 2 linguri de ulei de susan.
Daca nu, adaugati ananasul si mango din conserva dupa ce ceapa s-a calit, acestea fiind tocate in bucati de diferite marimi, mai mici si mai mari, si lasati sa fiarba usor cca 5 minute. Adaugati si laptele de cocos, lasati ca reduca cam un sfert din cantitate, dupa care puneti seitanul rezervat.
Amestecati cu grija, sarati si gustati. In functie de gust mai adaugati sare si Garam Masala praf. Lasati sa mai scada un pic, in total trebuie sa aveti jumatate din cantitea initiala de lichid- atat fructele cat si seitanul vor elimina lichid.
Serviti alaturi de orez basmati fiert simplu in apa cu sare si optional calit intr-o lingura de ulei de susan si paine indiana Naan.
Am primit de la cineva de la tara niste gutui galbene si parfumate care trebuiau musai transformate intr-un gem aromat. Si...
Gem de gutui la slow cooker Crock PotEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj