Sarmalute de post in frunze de stevie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 frunze de stevie;
  • apa;
  • 100 g ciuperci de padure, congelate;
  • o ceapa;
  • 6 linguri ulei;
  • sare;
  • 100 g orez;
  • o foaie de dafin;
  • 7 linguri suc de rosii

Mod de preparare

Frunzele de stevie se spala, dupa care se oparesc in apa clocotita, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Ciupercile de padure si ceapa (curatata de foi si spalata) se dau prin robotul de bucatarie, apoi se calesc in ulei cu putina sare. Se adauga orezul spalat, se amesteca timp de un minut, dupa care se pune o cana cu apa si se lasa in continuare la foc pana cand fierbe orezul. Dupa ce scade apa, se adauga o foaie de dafin si 3 linguri de suc de rosii si se mai da in cateva clocote.

Se formeaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia cu orez si ciuperci la capatul lat al unei frunze de stevie, apoi se impacheteaza. Se procedeaza tot asa pana cand se termina toata compozitia.

Sarmalutele se aseaza pe fundul unui vas si se fierb cu putina apa, cat sa fie acoperite, la foc mic deoarece stevia este fragila si se poate rupe. Spre final, se adauga 4 linguri de suc de rosii si se mai tin la foc pana cand scade apa aproape de tot.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj