Sarmale cu Vinete Coapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 varza mica murata
  • sare piper
  • patrunjel tocat
  • ulei
  • bulion

Mod de preparare

Cureti, toci marunt ceapa si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat, adaugi orezul ales si spalat si-l lasi sa se caleasca putin cu ceapa. Dupa aceea pui vinetele tocate marunt si le mai lasi pe toate circa 10 minute ca sa-si ia gustul. Desfaci varza foaie cu foaie, tai cotoarele si faci sarmalele din umplutura vinete, ceapa si orez.

Le asezi cu grija una langa alta si torni peste ele in cratita un sos facut din 2-3 linguri de bulion, apa si un pic de ulei. Le fierbi pe foc mic 20 de minute, apoi le dai la cuptor pentru 10 minute. Sunt bune si reci, si calde.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...