Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute.
Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea superioara a rosiilor ca niste capace, dupa care scobim rosii cu ajutorul unei lingurite scotand miezul din interior.
Intr-o tigaie rumenim baconul taiat cubulete, dupa care luam de pe foc si adaugam cus-cusul, miezul tocat de la 2 rosii, cascavalul ras, patrunjelul tocat si condimente dupa gust (sare/piper).
Intr-un vas yena asezam rosiile umplute cu compozitia de cus-cus, turnam o canita de apa, apoi introducem la cuptor pentru 45 min. La foc potrivit.
Cand sunt gata se scot si se servesc calde stropite cu crema de orez.
Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.
Desert inghetata de mango si vanilieEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj