Risotto cu Salata/Laptuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150 gr orez Carnaroli
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 laptuca mica
  • sare
  • supa vegetala (ceapa, morcov, telina sau radacina de patrunjel fierte in apa cu putina sare)
  • Optional:
  • 150 gr bacon

Mod de preparare

Puneti uleiul cu orezul la calit. Adaugati putina sare si coaceti orezul 12 minute adaugind mereu cite un polonic de supa cind e nevoie.

Mixati salata/laptuca cruda doar tocata marunt cu mixerul vertical sau in blender, robot, aparat de obtinut sucuri vegetale adaugind daca e nevoie 1 lingura de supa.

Varsati acest lichid (zeama de laptuca) peste orez (dupa cele 12 minute) si coaceti in continuare orezul cit este nevoie ca sa obtineti un orez al dente (alte 4 minute cca). Daca mai e nevoie, mai adaugati supa si amestecati mereu.

Lasati sa se raceasca orezul 5-10 minute inainte sa il serviti.

Optional:
Puneti feliile de bacon pe hirtie absorbenta intr-o tava sub grillul cuptorului si le coaceti pina devin crocante (5-10 minute). Serviti orezul cu felii de bacon crocante

* salata/ laptuca trebuie sa fie mica daca vreti sa obtineti un orez de o culoare mai deschisa decit cel din poza sau puteti folosi frunzele centrale nu cele externe ca mine.
In revista de unde m-am inspirat puneau si un fel de ceapa tocata la calit cu orezul, eu am preferat sa fierb ceapa in apa si supa vegetala - a dat oricum gust orezului. In plus nu era servit cu bacon, ci era la categoria retete vegetariene, cind era gata si evident cal il serveau cu " un motz" din bucatele de mozzarella, feliute pe care le-au tavalit prin ulei si apoi prin tot felul de ierburi aromatice care se lipeau de brinza tocmai pentru ca era unsuroasa. Mozzarella pusa pe orezul cald se mai inmuia si deci se amestecau gusturile... Cu bacon crocant insa este mai aproape de gusturile noastre romanesti.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti