Placinte cu cartofi si varza murata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 1/2 kg faina
  • o jumatate de drojdie proaspata
  • sare
  • Ptr umplutura :
  • varza murata cam 1/2 kg
  • cartofi 5buc mijlocii
  • sare si piper macinat
  • ulei ptr calit varza

Mod de preparare

Dizolvam drojdia intr-un pic de apa calduta, punem de plamadeala, apoi framantam adugand inca un pic de apa si obtinem un aluat nu prea tare.

Lasam la dospit . Intre timp curatam cartofii ,ii taiem si ii punem la fiert.

Varza o spalam intr-o apa , o stoarcem si o punem la calit pe un pic de ulei.

O codimentam cu sare si piper.

Cand cartofii sunt fierti ii strecuram, ii zdrobim si ii amestecam cu varza ,se mai adauga daca e necesar sare si piper.

Rupem din aluatul dospit bucati de marimea unei mandarine , o presam cu mana un pic si in mijloc asezam umplutura de cartofi si varza. Tragem aluatul peste umplutura si intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire. Se coace in tigaia unsa cu putin ulei.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa