Dizolvam drojdia intr-un pic de apa calduta, punem de plamadeala, apoi framantam adugand inca un pic de apa si obtinem un aluat nu prea tare.
Lasam la dospit . Intre timp curatam cartofii ,ii taiem si ii punem la fiert.
Varza o spalam intr-o apa , o stoarcem si o punem la calit pe un pic de ulei.
O codimentam cu sare si piper.
Cand cartofii sunt fierti ii strecuram, ii zdrobim si ii amestecam cu varza ,se mai adauga daca e necesar sare si piper.
Rupem din aluatul dospit bucati de marimea unei mandarine , o presam cu mana un pic si in mijloc asezam umplutura de cartofi si varza. Tragem aluatul peste umplutura si intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire. Se coace in tigaia unsa cu putin ulei.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.