Placinte cu cartofi si varza murata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 1/2 kg faina
  • o jumatate de drojdie proaspata
  • sare
  • Ptr umplutura :
  • varza murata cam 1/2 kg
  • cartofi 5buc mijlocii
  • sare si piper macinat
  • ulei ptr calit varza

Mod de preparare

Dizolvam drojdia intr-un pic de apa calduta, punem de plamadeala, apoi framantam adugand inca un pic de apa si obtinem un aluat nu prea tare.

Lasam la dospit . Intre timp curatam cartofii ,ii taiem si ii punem la fiert.

Varza o spalam intr-o apa , o stoarcem si o punem la calit pe un pic de ulei.

O codimentam cu sare si piper.

Cand cartofii sunt fierti ii strecuram, ii zdrobim si ii amestecam cu varza ,se mai adauga daca e necesar sare si piper.

Rupem din aluatul dospit bucati de marimea unei mandarine , o presam cu mana un pic si in mijloc asezam umplutura de cartofi si varza. Tragem aluatul peste umplutura si intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire. Se coace in tigaia unsa cu putin ulei.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...