Pilaf de Orez cu Telina si Morcov

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pahar de orez
  • -2 morcovi
  • -jumate de telina
  • -o ceapa mai marisoara
  • -un pic de patrunjel
  • -sare
  • piper
  • boia
  • ulei de masline si condiment ptr pilaf, daca aveti, daca nu, nu-i bai, merge si fara

Mod de preparare

Caliti ceapa (taiata marunt )intr-un piculet de ulei de masline si cate un pic de apa, apoi morcovii (razuiti un pic mai mare ) si dupa cateva minutele telina ( si ea razuita mai mare ), puneti un pahar de apa si lasati cam 10 minute sa se caleasca legumele amestecand incet, puneti condimentele toate si adaugati orezul, la 1 pahar de orez puneti 3 pahare de apa si lasati la foc potrivit (nici prea tare, nici prea incet ) cu capacul pus, pana se absoabe toata apa si orezul e fiert, spre final adaugati patrunjelul.
De post cu masline sau ptr restul cu carnitza de pui sau de care aveti!

Servit cu masline este o combinatie mai bizara, de la telina un pic dulcie la maslinele sarate.
merita e bun, si sanatos

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.