Pilaf de Orez cu Telina si Morcov

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pahar de orez
  • -2 morcovi
  • -jumate de telina
  • -o ceapa mai marisoara
  • -un pic de patrunjel
  • -sare
  • piper
  • boia
  • ulei de masline si condiment ptr pilaf, daca aveti, daca nu, nu-i bai, merge si fara

Mod de preparare

Caliti ceapa (taiata marunt )intr-un piculet de ulei de masline si cate un pic de apa, apoi morcovii (razuiti un pic mai mare ) si dupa cateva minutele telina ( si ea razuita mai mare ), puneti un pahar de apa si lasati cam 10 minute sa se caleasca legumele amestecand incet, puneti condimentele toate si adaugati orezul, la 1 pahar de orez puneti 3 pahare de apa si lasati la foc potrivit (nici prea tare, nici prea incet ) cu capacul pus, pana se absoabe toata apa si orezul e fiert, spre final adaugati patrunjelul.
De post cu masline sau ptr restul cu carnitza de pui sau de care aveti!

Servit cu masline este o combinatie mai bizara, de la telina un pic dulcie la maslinele sarate.
merita e bun, si sanatos

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa